Shutter release A700 Vertical grip

Info, discussion, repair manuals, downloads, home fixes, horror stories!
redsim74
Oligarch
Posts: 207
Joined: Thu Aug 07, 2008 11:50 am
Location: Auckland, New Zealand

Shutter release A700 Vertical grip

Unread postby redsim74 » Mon Sep 27, 2010 12:00 am

Hi all,

The vertical grip for my A700 seems to have developed an issue with its shutter release button. I can half-press to focus but the shutter does not fire on a full press (or does so extremely intermittently). I've removed and reattached the grip, removed batteries and done a full camera reset, to no avail.

Has anyone else had this issue?

David Kilpatrick
Site Admin
Posts: 6248
Joined: Sat May 19, 2007 1:14 pm
Location: Kelso, Scotland
Contact:

Re: Shutter release A700 Vertical grip

Unread postby David Kilpatrick » Mon Sep 27, 2010 1:23 am

Spray some contact cleaner into the shutter button. I do not have a 700 grip only various others but this approach usually works, and if it does not, the grip needs repair (dismantle, clean, adjust).

David

redsim74
Oligarch
Posts: 207
Joined: Thu Aug 07, 2008 11:50 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: Shutter release A700 Vertical grip

Unread postby redsim74 » Mon Sep 27, 2010 1:40 am

Thanks David.

I've been meaning to try Contact Cleaner on my A700's scroll wheel as well. Hopefully I will kill two birds with one stone...

Cheers!

David Kilpatrick
Site Admin
Posts: 6248
Joined: Sat May 19, 2007 1:14 pm
Location: Kelso, Scotland
Contact:

Re: Shutter release A700 Vertical grip

Unread postby David Kilpatrick » Mon Sep 27, 2010 10:53 am

Just don't overdo it. A tiny squirt, or put a tissue between the squirt nozzle and the gap you are aiming at, so the spray is limited.

David

redsim74
Oligarch
Posts: 207
Joined: Thu Aug 07, 2008 11:50 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: Shutter release A700 Vertical grip

Unread postby redsim74 » Fri Oct 15, 2010 8:10 am

Well, the Contact Cleaner appears to have worked wonders on the touchy thumb wheel but no luck with the shutter release on the VG.

In a fit of frustration I thumped the base of the VG a couple of times by the shutter button. Miracle of miracles, this actually worked. :lol: I can only assume this dislodged some stubborn debris the spray couldn't reach.


Return to “Repairs & Servicing”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest