Capture One for Sony

From RAW conversion to image editing and printing
User avatar
UrsaMajor
Imperial Ambassador
Posts: 677
Joined: Sat Nov 22, 2008 6:36 am
Location: Southern California

Capture One for Sony

Unread postby UrsaMajor » Thu Sep 18, 2014 6:50 pm

It appears that Sony has negotiated a deal with Capture One to provide a free download of their software, and an upgrade from Capture One to Capture One Pro for $30 (or 30 euros if appropriate for your location).

Since Capture One has a good reputation, and the Pro version normally goes for $300, this should be a very, very attractive deal for anyone who is looking for post-processing software.

With this special deal, both the standard version and the Pro version are sub-titled "for Sony" and coded to work only with Sony files, but that's probably not an issue for most of us. (I understand that you can also upgrade to the unrestricted version of Capture One Pro that works with all supported cameras, but not for a price as attractive as $30.) :-)

The link for the download of the free version is:

http://www.phaseone.com/sony

With best wishes,
- Tom -

User avatar
sury
Subsuming Vortex of Brilliance
Posts: 4422
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:58 am
Location: San Jose, California, USA

Re: Capture One for Sony

Unread postby sury » Thu Dec 04, 2014 9:11 pm

Thank you Tom. I downloaded the Express version of the software (Sony specific) and playing with it.
Interestingly enough I saw other camera files are installed as well. I do not have raw files for other cameras
to test.

Sury
Minimize avoidable sufferings - Sir Karl Popper

peterottaway
Imperial Ambassador
Posts: 592
Joined: Wed Nov 12, 2008 9:24 am
Location: Northam, Western Australia

Re: Capture One for Sony

Unread postby peterottaway » Fri Dec 05, 2014 2:09 am

I have downloaded this as well. Perhaps having spent quite a bit of time on learning DxO it didn't seem that important to have another program to use just in case.

User avatar
dewarp
Oligarch
Posts: 146
Joined: Fri Jun 15, 2007 6:35 am
Location: South Africa

Re: Capture One for Sony

Unread postby dewarp » Fri Dec 05, 2014 7:27 am

Thanks a lot for that Tom.

I used to use C1 to good effect in the old MRW days. When I upgraded to the A77 I found that I did not get enough demo time to convince myself to purchase a new version of C1, and ended up going with Lightroom. On a couple of occasions now I have used LR on one of my old MRW files and found that I cannot quite match the good results that I got from C1 so many years ago!

I've downloaded a copy of this Sony version. I don't know that I will find the time to really test this out, but you never know.

regards - Peter

User avatar
Dr. Harout
Tower of Babel
Posts: 5833
Joined: Wed May 30, 2007 7:38 pm
Location: Yerevan, Armenia
Contact:

Re: Capture One for Sony

Unread postby Dr. Harout » Sun Dec 21, 2014 9:39 pm

Thanks for the link Tom. Downloaded it to give it a go...
Comparing to the Pro variant (Capture One Pro), the Express is a downgraded software and many tools/options etc are not present there.
Though not a bad one. Already have found a bug on it: suppose you have a photo with GPS coordinates embedded, after processing it and saving as JPEG file, you still notice that the coordinates are there, but uploading to Flickr you get a blank coordinate...
Tried to find a fix for it, but no success yet.
A99 + a7rII + Sony, Zeiss, Minolta, Rokinon and M42 lenses

Flickr

User avatar
the_hefay
Viceroy
Posts: 1192
Joined: Wed Dec 25, 2013 7:32 am
Location: Wyoming, USA

Re: Capture One for Sony

Unread postby the_hefay » Mon Dec 22, 2014 6:40 am

I'm downloading my copy of capture one as I'm typing this post.
Image


Return to “Digital Workflow and PP”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests