LR6 and CC

From RAW conversion to image editing and printing
User avatar
the_hefay
Viceroy
Posts: 1192
Joined: Wed Dec 25, 2013 7:32 am
Location: Wyoming, USA

LR6 and CC

Unread postby the_hefay » Sat May 16, 2015 5:33 pm

Maybe this is a dumb question but does one have to have internet access in order to use LR6 or CC? Can editing and post processing be done w/out internet access? I'm just curious how Adobe's creative cloud system works.
Image

User avatar
Birma
Tower of Babel
Posts: 6679
Joined: Sun Jun 29, 2008 3:10 pm

Re: LR6 and CC

Unread postby Birma » Sat May 16, 2015 7:18 pm

From my experience, CC will try to connect, but it still works if it can't. Obviously you don't get an update etc.
Nex 5, Nex 6 (IR), A7M2, A99 and a bunch of lenses.

User avatar
the_hefay
Viceroy
Posts: 1192
Joined: Wed Dec 25, 2013 7:32 am
Location: Wyoming, USA

Re: LR6 and CC

Unread postby the_hefay » Sun May 17, 2015 1:04 am

So the whole program is installed and run the computer? Feature set aside, is it fair to say the difference between LR6 and LR5 is how you pay for it? Lump sum versus subscription?
Image

User avatar
Birma
Tower of Babel
Posts: 6679
Joined: Sun Jun 29, 2008 3:10 pm

Re: LR6 and CC

Unread postby Birma » Thu May 21, 2015 6:31 am

Hi The_Hefay, sorry for the delay. Yes the software is installed on your machine. When you do connect hen the s/w will check for updates and confirm your license I believe. I think you can still buy LR as a standalone program and that is LR6. The subscription version is now called LR CC (Creative Cloud).

I'm very happy with CC as it allows me to get LR and Photoshop at a reasonable cost.
Nex 5, Nex 6 (IR), A7M2, A99 and a bunch of lenses.

User avatar
the_hefay
Viceroy
Posts: 1192
Joined: Wed Dec 25, 2013 7:32 am
Location: Wyoming, USA

Re: LR6 and CC

Unread postby the_hefay » Thu May 21, 2015 6:42 am

Ok, thanks. That makes sense.
Image

User avatar
ValeryD
Viceroy
Posts: 735
Joined: Thu Mar 08, 2012 2:25 pm
Location: Winnipeg
Contact:

Re: LR6 and CC

Unread postby ValeryD » Sat Jul 15, 2017 11:02 pm

After the acquisition of a99-2 LR became unbearably slow to process even JPG files. The size has doubled ... Found a simple way out, installed the previous versions of 5.7 and 4.4. And a miracle was accomplished! The computer came to life again. :) (i7, 32gb RAM, 250 Samsung SSD - sata III)
To convert RAW to JPG I use C1 Capture One Express, which works much more correctly and very quickly with RAW files. Further processing, if necessary, can be completed in Adobe. :D
Everything in the life unusual!


Return to “Digital Workflow and PP”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests